Hospital egarsat col·labora en l'estratègia de vacunació davant la COVID-19

  • Hospital Egarsat ha participat del 18 al 19 de febrer de 2021 en l’estratègia de vacunació davant la COVID-19.
  •  Ha posat a disposició les seves instal·lacions i equip mèdic per vacunar al personal sanitari de les Mútues Col·laboradores amb la Seguretat Social.
  •  Un total de 292 professionals del sector han rebut la primera dosi de la vacuna i a partir del 12 març de 2021 es completarà la immunització amb la segona dosi.

Hospital Egarsat ha col·laborat en l’estratègia de vacunació davant la COVID-19, posant a disposició les seves instal·lacions i equip mèdic per vacunar al personal sanitari de les Mútues Col·laboradores amb la Seguretat Social.

D’acord amb l’estratègia de vacunació del Consell Interterritorial del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, les vacunes han estat distribuïdes als professionals del sector pertanyents als primers grups de risc establerts, entre els quals es troba el personal sanitari.

La vacuna ha estat subministrada al personal de MC Mutual, Fraternitat, Activa Mútua i Mútua Universal, a banda del personal sanitari d’Hospital Egarsat i centres propis situats a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tanmateix, les persones vacunades hauran de continuar adoptant les mesures preventives per reduir la transmissió: ús de mascareta, rentat de mans, ventilació freqüent dels espais tancats i manteniment de la distància interpersonal.

vacunas egarsat hospital

Malgrat que la vacuna enfront la COVID-19 no és obligatòria, la campanya de vacunació ha assolit un alt percentatge de participació. Un total de 292 professionals del sector han rebut la primera dosi de la vacuna i a partir del 12 març de 2021 es completarà la immunització amb la segona dosi. Tot i que el col·lectiu ha presentat una alta acceptació, l’entitat ha registrat la taxa de rebuig amb la finalitat de conèixer les possibles raons de reticència.

Les instal·lacions han estat seleccionades tenint en compte l’accessibilitat i adaptació dels espais, en els quals s’ha aplicat rigorosament les mesures i protocols establerts per les autoritats sanitàries.

A destacar l’organització, agilitat, professionalitat i el tracte humà de l’equip d’infermeria posat a disposició pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, així com del personal intern de l’entitat, qui ha mostrat el seu interès i oferiment amb el propòsit de fer que el procés de vacunació sigui el més càlid, àgil i eficient possible.

Egarsat mostra una vegada més el seu compromís adaptant-se a les necessitats requerides per les autoritats sanitàries, actuant amb responsabilitat i responent amb eficàcia davant la situació sanitària actual. Tanmateix, l’entitat espera completar el procés de vacunació de la totalitat del personal sanitari durant les pròximes setmanes, tot seguint amb l’estratègia de vacunació enfront la COVID-19 prevista pel Departament de Salut.