Detox digital: la importància de prendre’s un descans de la tecnologia

Correu electrònic, Whatsapp, Twitter, Instagram, Facebook…. Les noves tecnologies , i especialment  l’ús de dispositius mòbils , ha provocat que moltes persones visquin permanentment pendents de la pantalla.

Tant a nivell professional , com la revisió de mails fora de la jornada laboral , com en el nostre temps d’oci, mitjançant les xarxes socials, vivim connectats a internet. Una necessitat d’estar permanentment “en línia” que pot portar , sinó es gestiona correctament , conseqüències negatives per la nostra salut i benestar .

Si consultes el correu professional després de la teva jornada , el mòbil es el primer que mires al llevar-te , no pots deixar de consultar la teva pantalla quan estàs amb la gent o quan et separes del mòbil sents la necessitat de recuperar-lo, probablement ha arribat el moment de fer un “detox digital”.

Cóm dur a terme el teu detox tecnològic?

Aconseguir la desconnexió digital és molt mes senzill del que pot semblar. Aquests consells et resultaran d’utilitat:

1.- Decideix en quin període faràs detox i comunica-ho : pots optar per desconnectar des d`unes hores fins a diversos dies. Quant més temps, més  complerta serà la desconnexió i podràs treballar millor el canvi d’hàbits. Un cop ho hagis decidit , comunica-ho a les persones del teu entorn.

2.- Planifica quines activitats duràs a terme durant els teus moments de detox i d’oci . Què t’agrada fer per relaxar-te ?  Quins son els teus hobbies?  Amb quina activitat aconsegueixes regenerar-te mentalment?

3.- Fes un ús adequat de la tecnologia : delimita quan l’utilitzaràs per motius professionals ; d’aquesta manera , evitaràs que les obligacions laborals envaeixin el teu temps lliure.

4.- Desactiva les notificacions: els avisos que emeten algunes apps,  ja siguin en format soroll , vibració o pop-up, son un reclam molt potent. Si les desactives, consultaràs menys el mòbil.

5.- Quan estiguis amb algú, guarda el telèfon per no estar pendent d’ell.  La teva atenció s’ha de centrar completament en la persona que tens davant i en la conversa que esteu mantenint.

6.- No estiguis pendent del mòbil mentre menges. Gaudeix del moment.

7.- Como a norma general, planteja`t mantenir el mòbil lluny teu quan no el necessitis.  En els moments d’oci, a l`anar a dormir .... has de tenir realment el teu mòbil a prop? Planteja-t’ho , perquè segur que no és així.

Desconnecta de la tecnologia alguna vegada. Portar a la pràctica aquest hàbit saludable, et farà sentir més relaxat i satisfet ,  i t’ajudarà a enfortir les teves relacions amb el teu entorn. Posa-la en marxa , i convida també a fer-ho al teu entorn !