Hospital egarsat optimitza l'eficiència quirúrgica i millora la qualitat assistencial orientada a la seguretat del pacient

  • Hospital egarsat realitza amb èxit una delicada intervenció quirúrgica a un pacient politraumàtic després d’un accident de trànsit in itinere.
  • Un total de 6 hores de cirurgia en les quals destaca la tasca i professionalitat de l’equip de cirurgians, anestesistes, infermeria i tècnics radiòlegs.
  • L’ús de tecnologia avançada, així com la destresa i habilitat dels cirurgians ha permès realitzar amb èxit la intervenció.

La Unitat d’Ortoplastia de l’Hospital egarsat ha realitzat amb èxit una delicada intervenció quirúrgica que ha permès la recuperació d’un pacient politraumàtic amb fractura de fèmur, fractura d’altiplà tibial i fractura oberta IIIb de tíbia després d’un accident de trànsit in itinere.

En una primera fase, l’equip d’extremitat inferior va operar amb èxit les fractures de fèmur: enclavat endomedul·lar i fractura proximal tèbia: RAFI mitjançant placa i caragols. La fractura oberta de tíbia es va demorar pel control de parts toves que, finalment, van evolucionar a necrosis. En una segona fase, la fractura oberta de tíbia va ser operada a l’uníson en la mateixa intervenció pels equips d’extremitat inferior i microcirurgia de la mà.

La intervenció quirúrgica ha estat realitzada per un equip multidisciplinari dirigit pel Dr. Manuel Panadero, Responsable del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. L’equip d’Unitat d’extremitat inferior, format pel Dr. Killian Fraga, el Dr. Rafael Hernández, el Dr. Josep Sales i el Dr. Hernan Boccolini; així com l’equip d’Unitat de microcirurgia i mà, format pel Dr. Manuel Andrés, la Dra. Camila Chanes i el Dr. Óscar Izquierdo. Referents estatals en els seus camps, tots ells es troben altament preparats per l’aplicació de teràpies de gran complexitat, amb una vocació clara d’atenció integral i individualitzada del pacient.

A destacar la coordinació en la resolució del cas de tots dos equips quirúrgics, els quals van dur a terme el desbridament agressiu, la fixació estable i la cobertura cutània en un temps rècord mitjançant la tècnica Fix & Flap. Inicialment, es van localitzar els vasos donants que servirien per a la cobertura final, per després procedir al desbridament del teixit desvitalitzat. Seguidament i, de manera simultània, els equips van realitzar la reducció i síntesi de la fractura; mentre que uns altres obtenien un penjoll anterolateral de la cuixa contralateral. Finalment, mentre es realitzaven les sutures microquirúrgiques dels vasos, van procedir a suturar les ferides quirúrgiques.

Un total de 6 hores de cirurgia que han servit per resoldre el cas en una única cirurgia en la que ressaltem la tasca i professionalitat de l’equip d’anestesistes, personal d’infermeria i tècnics radiòlegs, els quals s’han compenetrat perfectament amb els cirurgians perquè el temps quirúrgic sigui el més eficient possible.

La contínua evolució de l’especialització en cirurgia durant l’últim segle ha donat lloc a avanços que suposen una millora en l’atenció dels pacients i la seva qualitat de vida. El concepte ortoplàstic ha evolucionat durant els darrers 25 anys. Per definició, és “la pràctica i els principis de totes dues especialitats -Cirurgia Plàstica i Ortopèdica- aplicades a problemes clínics simultàniament”. En paraules del Dr. Llevin “els cirurgians ortopèdics i plàstics, treballen junts, en el mateix equip, oferint cura al pacient amb compassió, habilitat, dedicació i un sentit d’orgull, per brindar una atenció integral de manera oportuna”.

Reducció hospitalització

El pacient roman ingressat 7 dies al nostre hospital

Reducció nombre de cirurgies

Una única cirurgia/anestesia és capaç de resoldre el cas

Recuperació precoç

Es possibilita l’inici precoç de rehabilitació i reincorporació laboral

Tanmateix, el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital egarsat compta amb la tecnologia capdavantera més avançada, la qual cosa permet realitzar intervencions complexes, a més de la destresa i habilitat dels cirurgians per a la realització d’intervencions d’alta complexitat.

T'atenem les 24h els 365 dies de l'any

Avda. Tibidabo, 20
08022 Barcelona
Tel. 932 127 000