Egarsat imparteix una formació interna sobre socorrisme i primers auxilis

[printfriendly]

A vegades, i si més no ho esperem, pot produir-se una situació que posi en risc la vida d’algú: una ennuegada, un desmai, una parada cardiorespiratòria, etc. I, en nombroses ocasions, succeeix lluny d’un hospital i de persones que saben el que han de fer. Per aquest motiu és tan important saber reaccionar en els primers moments, per salvar la vida de l’afectat i/o garantir la seva evolució favorable.

En alguna d’aquestes situacions potser resulta difícil actuar de manera correcta, però si es tenen alguns coneixements bàsics serà més probable encertar amb les mesures que han de prendre’s i executar-les amb la rapidesa i la seguretat necessàries abans que arribin els serveis sanitaris.

En aquest darrer trimestre del 2019, Egarsat ha dut a terme sessions formatives de ‘Primers Auxilis’, en les quals han participat un total de 24 treballadors, de les diferents direccions de Serveis Centrals, interessats en la matèria.

El contingut de la formació consisteix a tenir coneixements bàsics de socorrisme i primers auxilis per personal no sanitari. Com protegir i socórrer a la víctima? La posició lateral de seguretat, estats d’inconsciència, fractures, ferides o parades cardiorespiratòries, entre altres.

 
Conducta PAS: com actuar davant un accident?

 

PROTEGIR

AVISAR 112

SOCÓRRER

Aprofitem l’ocasió, per recordar que Egarsat compta amb una APP gratuïta de “Coneixements Bàsics de Primers Auxilis”, creada amb la finalitat de proporcionar als seus usuaris coneixements bàsics en la matèria, que li orientin en l’actuació davant determinades situacions d’emergència. Ofereix els seus continguts organitzats en 14 categories, que inclouen un total de 38 protocols d’actuació en primers auxilis. Una vegada que l’usuari accedeix a la tipologia del problema, se li mostra una fitxa final amb recomanacions bàsiques d’actuació, acompanyats d’imatges per facilitar la compressió. A més, l’aplicació també compta amb un botó de trucada directa al 112.

Descarrega-te-la en un sol click: