Què fer si has viatjat o penses viatjar a una zona de risc per coronavirus?

Amb posterioritat a l’aparició dels primers casos confirmats de coronavirus (COVID-19) a Espanya, i tenint en compte els criteris d’actuació del Ministeri de Sanitat, detallem informació sobre dos dels aspectes motiu de consulta en els darrers dies.

Abans d’iniciar un viatge a una zona de risc

Actualment, les zones de risc són la Xina continental, Singapur, Hong Kong, el Japó, Corea del Sud, l’Iran i Itàlia (regions de Llombardia, Vènet, Emília-Romanya i Piemont). Segons l’evolució de la situació, les zones de risc estan subjectes a variacions. En aquest moment, no existeix cap mena de restricció als viatges ni al comerç a les zones de risc. Abans de viatjar, és aconsellable consultar les recomanacions específiques del Ministeri de Sanitat

Després del retorn d’un viatge realitzat a una zona de risc

Les persones que han tornat d’un viatge realitzat a una zona de risc, i presenten un bon estat de salut, poden realitzar vida normal en família, amb amics i, en general,  en l’àmbit acadèmic i laboral.

Si en els darrers 14 dies al retorn del viatge, apareixen símptomes respiratoris com a febre, tos i/o falta d’aire, romandran en el seu domicili i contactaran telefònicament amb els serveis sanitaris del 112. Els serveis sanitaris, després de valorar l’estat de salut, l’antecedent del viatge i el possible contacte amb casos de coronavirus, indicaran la forma de conducta.

Serà de vital importància comunicar la realització del viatge al servei de prevenció, concretament a l’àrea de medicina del treball, informant sobre les característiques del viatge, així com del possible contacte amb casos de coronavirus. Amb aquesta informació, el servei de prevenció proporcionarà les corresponents recomanacions i pautes d’actuació.

Si desitges ampliar la informació
Si ets personal sanitari també et pot interessar

(Aquesta informació està en revisió permanent)