Team Bulding al Nadal

[printfriendly]

L’arribada del mes de desembre dona pas als tradicionals sopars de Nadal. A més de ser l’època perfecte per compartir i celebrar experiències, també és l’ocasió idònia perquè l’empresa transmeti el seu agraïment i les ganes de continuar creixent al costat dels seus treballadors. Una oportunitat per a fomentar el companyerisme i celebrar els reptes assolits durant l’any.

Actualment, cada vegada són més les empreses que s’uneixen a les celebracions de Nadal. Tradició, costum o simplement una excusa per a construir equip i crear vincles. L’objectiu no és un altre que aprofitar aquestes festes per dur a terme un seguit d’esdeveniments corporatius a través dels quals incentivar la motivació i el treball en equip.

En els darrers anys, les activitats de team bulding, és a dir, aquelles que actuen amb la finalitat de crear equip, han anat guanyant popularitat gràcies als seus satisfactoris resultats. Assolir equips integrats i motivats cap a un objectiu comú i productiu s’ha convertit en una de les principals prioritats de les empreses.

El team bulding consisteix a organitzar activitats per a fomentar el treball en equip, la comunicació i la cohesió entre els treballadors de l’empresa, amb la finalitat d’aconseguir una actitud positiva davant el treball que permeti fer front a nous reptes.

Transforma el sopar de Nadal en un esdeveniment de Team Building

El sopar d’empresa pot tenir un valor afegit si decidim anar més enllà en l’organització de l’esdeveniment, transformant-lo en una activitat de team building. El nadal és una bona data per realitzar dins l’empresa una activitat d’aquest tipus dirigida a gestionar adequadament el capital humà, la pedra angular en l’engranatge empresarial. Convidar als empleats a la participació de la decoració de les instal·lacions amb motius nadalencs, organitzar una jornada de portes obertes per als familiars, disputar un concurs pel logo o la postal de felicitació nadalenca de l’empresa, preparar una taula amb dolços típics nadalencs, dur a terme un taller de pastissos o crear un vídeo musical entre companys, són alguns exemples d’activitats a realitzar que consoliden vincles professionals, potencien la productivitat,milloren la motivació i la capacitat de comunicació entre els treballadors.

team building cena
Team Bulding: equips motivats, cohesionats, eficaços i productius
 1. Consolida la motivació dels empleats i el seu sentiment de pertinença en l’empresa.

 2. Reforça la confiança mútua entre els membres de l’equip i l’esperit col·laborador.

 3. Fomenta l’autoconeixement de l’individu, millorant les seves competències i habilitats.

 4. Millora l’ambient de treball, la creativitat i la innovació dels equips.

 5. Potencia el lideratge i l’habilitat de delegar responsabilitats.

 6. Incrementa la resistència a l’estrès i la capacitat d’adaptació al canvi.

 7. Estimula la comunicació i integració entre les diferents àrees i membres de l’organització.

 8. Ajuda a identificar els factors que obstaculitzen la integració i desenvolupament de l’equip.

Experiència d’alt impacte amb nombrosos beneficis per a les empreses
 • Impacte en la motivació: la percepció per part dels treballadors que el treball en equip amb els seus companys dona resultats i és reconegut, constitueix un estímul per al seu acompliment en l’àmbit laboral, a més d’augmentar significativament la seva implicació i sentiment de pertinença amb l’empresa.
 • Impacte en la resolució de conflictes: la cooperació per resoldre incidències en l’àmbit laboral descobreix les habilitats que cadascun d’ells pot aportar per a superar les dificultats, les quals es poden extrapolar posteriorment a la feina diària.
 • Impacte en la creativitat: l’ús de la imaginació per a la resolució de conflictes fomenta l’aplicació d’un pensament creatiu, que serveix per superar les dificultats, millorar els processos i optimitzar els resultats.
 • Impacte en la productivitat: la millora en les relacions interpersonals, es tradueix en una millor comunicació i alineació dels equips en una mateixa direcció per aconseguir els objectius fixats.
 • Impacte en les relacions: les activitats de treball en equip milloren les relacions entre els treballadors, a més de fomentar la participació i treure a relluir talents desconeguts.
Eina positiva capaç d’enfortir llaços afectius entre els empleats i l’organització

Els resultats obtinguts després d’una sessió de team bulding són tan satisfactoris que moltes empreses ja planifiquen al llarg de l’any l’organització de diferents sessions d’aquestes dinàmiques grupals. Durant la seva realització, afloren amb espontaneïtat comportaments que en altres circumstàncies són difícils d’observar. D’aquesta manera, es millora la motivació i la productivitat dels treballadors ja que, a través d’aquestes activitats, s’aconsegueix treballar més eficientment.

En definitiva, el team bulding actua com a eina positiva capaç d’enfortir els llaços afectius entre els empleats i l’organització. Una alternativa perfecta per deixar enrere els tradicionals i protocol·laris sopars de Nadal i gaudir d’una celebració especial i divertida, capaç de fomentar el companyerisme, la motivació i el sentiment de pertinença dels treballadors amb l’empresa. T’animes?