Unitat del Dolor i Intervencionisme

- | Gestió Sanitària | Hospital egarsat | Unitat del Dolor i Intervencionisme

Atenció integral del pacient, diagnòstic i tractament no quirúrgic de les malalties

A Egarsat disposem d’una Unitat assistencial multidisciplinar per al Tractament del Dolor comandada pel Servei d’Anestesiologia i Reanimació, ubicat a l’Hospital egarsat.

A través d’aquesta unitat assistencial del dolor, s’aborda el dolor crònic complex de qualsevol etiologia en pacients laborals en tot el seu abast. Arribant a afrontar aspectes mèdics, psicològics, socials i laborals, amb la possibilitat de realitzar mètodes intervencionistes a quiròfan.

D’altra banda també tenim en funcionament una Unitat monogràfica comandada pel Servei de Rehabilitació i Medicina Física que ofereix diferents teràpies per al dolor crònic en una selecció de pacients amb afectacions múscul-esquelètiques laborals en risc de dolor crònic o amb dolor crònic instaurat:

  • ECO-intervencionisme múscul-esquelètic
  • Ones de Xoc

El dolor és la percepció sensorial localitzada i subjectiva que pot ser més o menys intensa, molesta o desagradable i que se sent en una part del cos. És el resultat d’una excitació o estimulació de terminacions nervioses sensitives especialitzades.

Hi ha dos tipus de dolor: l’agut i el crònic. El dolor agut li permet saber que pot estar lesionat o tenir un problema que ha d’atendre. El dolor crònic és el que persisteix o es repeteix en un període de 3 mesos o més.

El dolor és un dels trastorns que més afecta i preocupa a les persones i és el símptoma acompanyant que amb més freqüència motiva una consulta mèdica. La freqüència de dolor crònic (persistent i superior a 3 mesos) en població adulta a Espanya és molt elevada.

El 15% -25% dels adults pateixen dolor crònic en un moment donat, una xifra que augmenta al 50% en els majors de 65 anys, sent més freqüent en dones. Aquest és un problema infravalorat o tractat inadequadament, requerint d’un tractament multidisciplinari mitjançant una Unitat de Tractament del Dolor (UTD), on els diferents especialistes implicats, normalment coordinat per metges especialistes en anestèsia i reanimació, però amb la participació d’altres facultatius especialistes del tractament del dolor com rehabilitació, neurologia, traumatologia, reumatologia i psiquiatria, i el suport imprescindible de fisioterapeutes i psicòlegs.

Escala_analgesica_OMS-CAT

Escala analgèsica de l’OMS (1): defineix el tractament farmacològic del dolor. És un mètode seqüencial que utilitza un petit nombre de medicaments amb eficàcia i seguretat àmpliament demostrada.

Especialitats de l’Hospital egarsat

Cirurgia general

Cirurgia plàstica

Cirurgia sense ingrés

Urgències

Semi intensius

Farmàcia hospitalària

Últimes entrades del Blog

Subscriu-te a la nostra newsletter!

Sol·licita la subscripció al nostre butlletí per mantenir-te al dia de les novetats d’Egarsat així com en matèria de Prevenció de Riscos Laborals,  Actualitat Laboral i Legislativa